Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
14 nov 11:00

Familjegudstjänst

Familjegudstjänst. Söndag före domssöndagen. Tema: Vaksamhet och väntan. Predikan: Bengt Cederblad. Musikmedverkan av Malmö Brass Band. Omsorgsgrupp D.

Då blir det med himmelriket som när tio unga flickor gick ut med sina facklor för att möta brudgummen. Fem av dem var oförståndiga och fem var kloka. De oförståndiga hade tagit med sig facklorna men inte någon olja till dem. De kloka hade med sig både oljekrukor och facklor. När brudgummen dröjde blev alla dåsiga och föll i sömn. Vid midnatt hördes ett rop: ’Brudgummen är här, kom ut och möt honom!’ Då vaknade alla flickorna och gjorde i ordning sina facklor. De oförståndiga sade till de kloka: ’Ge oss av er olja, våra facklor slocknar.’ De kloka svarade: ’Den kan aldrig räcka både till oss och till er. Gå i stället och köp hos dem som säljer olja.’ Men medan de var borta och köpte kom brudgummen. De som stod färdiga följde med honom in till bröllopsfesten, och porten stängdes. Efter en stund kom de andra flickorna och ropade: ’Herre, herre, öppna för oss!’ Men han svarade: ’Sannerligen, jag känner er inte.’ Håll er därför vakna. Ni vet inte när dagen och timmen är inne.

Matteusevangeliet 25:1–13

Kanske borde den här söndagen istället ha rubriken: Vaksamhet och förväntan. Vi väntar ju på befrielse. Vi väntar på den stora festen och vi vet att vi redan fått de rätta festkläderna – dom vi föddes med. Inte en tråd på kroppen som kan dölja något eller göra om mig till något eller någon annan än vad jag är i mig själv. Se, där har vi bjudningskortet till den där himmelska bröllopsfesten.