Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
31 okt 11:00

Gudstjänst

Gudstjänst. 22 efter trefaldighet. Tema: Frälsningen. Predikan Lennart Henriksson. Musikmedverkan av Arne Nordsström och Göran Lundkvist. Omsorgsgrupp C.

Jerusalem, Jerusalem, du som dödar profeterna och stenar dem som blir sända till dig. Hur ofta har jag inte velat samla dina barn så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte. Nu får ni själva ta hand om ert övergivna hus. Ty jag säger er: ni ser mig inte mera förrän den dag då ni säger: Välsignad är han som kommer i Herrens namn. ”

När Jesus lämnade templet och var på väg därifrån kom hans lärjungar fram till honom och pekade på tempelbyggnaderna. Då sade han till dem: ”Se på allt detta – sannerligen, här kommer inte att lämnas sten på sten, allt skall brytas ner.”

Matteusevangeliet 23:37–24:2

 

Temat för den här söndagen är Frälsningen. Har du någon gång fått den frågan: ”Är du frälst?” Kanske ett bra svar är: ”Inte än. Jag har börjat gå vägen men är ännu inte  framme.” Frälsning är ingen punkthändelse, vare sig år 30 eller ett datum i varje persons liv. Utan ett blivande. Vi blir successivt mer och mer delaktiga av gudomlig natur och därmed också mer och mer sant mänskliga. Det är en process som pågår och som inte avslutas förrän efter döden. Och eftersom vi är frälsta från döden så är det inte död utan Liv som vi går in i. Orden ”redan nu men ännu inte” kan användas i många sammanhang. Så även här. Frälsningen har redan kommit till oss, samtidigt som vi väntar på dess fulla blomning.